Cookie og privatspolitik

Cookies

 

En cookie er en betegnelse for det forhold, at en brugers adfærd på et netværk registreres hos brugeren selv (på brugerens harddisk). På den måde ved serveren (for eksempel et websted) ved brugerens næste besøg, hvem brugeren er.

 

Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie, men snarere oplysninger om brugerens adfærd på et website, for eksempel et indtastet brugernavn i forbindelse med login til en særlig sektion på webstedet.

 

En cookie lagres på brugens harddisk sammen med cachede filer. En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en webserver og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

 

Sådan afviser du brugen af cookies

 

Du kan afvise at bruge cookies på din computer ved at vælge de relevante indstillinger i din browser. Vær dog opmærksom på, at uden cookies kan du måske ikke bruge alle webstedets funktioner. Eftersom en cookie befinder sig hos dig som klient, er det altid muligt for dig at se, ændre eller slette disse cookies. Vi håber, at du vil tillade de cookies vi sætter, da de hjælper os med at forbedre websitet.

 

Ønsker du ikke at modtage cookies fra hjemmebriller.dk, kan du i de fleste nyere browsere, vælge avancerede cookieindstillinger under internetindstillinger og tilføje dette domæne til listen over websites, du vil blokere cookies fra.

 

Herinde kan du også slette individuelle cookies eller alle de cookies, som din browser har gemt.

 

Hvis du sætter din browser op til at nægte cookies, skal du være opmærksom på, at der kan være funktionalitet på forskellige websites, der ikke virker.

 

Hvordan man sletter cookies fra sin pc

I Internet Explorer slettes cookies under menuen ”Funktioner” -> ”Internetindstillinger” -> ”Slet cookies”.

 

Pa hjemebriller.dk anvendes cookies med det formål at optimere websitet og dets funktionaliteter for dermed at skabe øget brugervenlighed.

 

 

 

Persondatapolitik

 

Her kan du læse, hvordan Hjemmebriller ApS håndtere personoplysninger.

 

Mobil Optik Hjemmebriller er dataansvarlig, og vi sørger for at behandling af dine personoplysninger sker i overenstemmelse med lovgivningen.

 

 

 

Når du handler hos os behandles følgende personoplysninger:

 

  • Vi registrerer følgende almindelige personoplysninger, når du handler hos os:

       *Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, købshistorik og evt. fødselsdag og år.

 

  • Vi registrerer følgende følsomme oplysninger, når du har fået foretaget en synsundersøgelser, synskontrol eller købt et par briller eller kontaktlinser.

       *Helbredsoplysninger og CPR-nr.

 

  • Formål med behandling og retsgrundlag

       *Behandlingen af almindelige personoplysninger indsamles for at vi kan levere de produkter, du køber hos os, samt           

         for at vi kan opfylde garantiforpligtelser.

       *Behandlingen af følsomme personoplysninger er nødvendigt ifølge Lov om autorisation af sundhedspersoner og               

          om sundhedsfaglig virksomhed kapitel 6 – Patientjournaler

       *Lov om medicinsk udstyr

 

  • Vi videregiver ikke oplysninger til 3. mand undtagen i forbindelse med bestilling af brilleglas eller kontaktlinser hvilket sker for at kunne levere den bestilte varer.

 

  • Almindelige personoplysninger slettes 5 år efter handlen er gennemført, medmindre vi er ved lov er pålagt at skulle gemme dem længere.

 

  • Følsomme personoplysninger gemmes i mindst 5 år efter synsprøven eller en bestilling af briller eller kontaktlinser er foretaget, af hensyn til journalhistorik. Journaloptegnelser skal gemmes i mindst 5 år jf. bekendtgørelse om Autoriserede sundhedspersoners patientjournaler.

 

Dine rettigheder

 

  • Du har ret til at få indsigt i, hvilke personoplysninger vi behandler om dig
  • Du har ret til at få berigtiget og ajourført de personoplysninger, vi har registreret om dig
  • Du har ret til at få slettet de personoplysninger vi har registreret om dig. Ønsker du at få slettet dine personoplysninger, sletter vi alle oplysninger, som vi ikke efter lovgivning er pålagt at skulle gemme. Journaloptegnelser skal gemmes i 5 år
  • Er behandlingen af personoplysninger baseret på et samtykke fra dig, har du ret til at trække samtykket tilbage, hvilket betyder, at behandling herefter ophører, medmindre vi efter lovgivning er pålagt at skulle behandle personoplysningerne.

 

Sikkerhed

 

Vi beskytter dine personoplysninger og har vedtaget interne regler om informationssikkerhed, som indeholder instrukser og foranstaltninger, der beskytter dine personoplysninger mod en uautoriseret offentliggørelse og mod at uvedkommende får adgang eller kendskab til dem.

 

Vi har fastlagte procedurer for tildeling af adgangsrettigheder til de af vores medarbejdere, der behandler følsomme persondata og data, der afdækker oplysninger om personlige interesser og vaner.

 

 

 

Klageinstans

 

Hvis du vil klage over behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at rette henvendelse til os. Hvis det konkrete forhold, du klager over, ikke er blevet løst af os, og du ønsker at gå videre med sagen, kan du klage til:

 

Datatilsynet

Borgergade 28, 5

1300 København K

E-mail: dt@datatilsynet.dk.

www.datatilsynet.dk

#8966C9